De ce aveti nevoie daca va doriti sa realizati jucarii crosetate

Daca nu ati mai crosetat niciodata, si ati dori sa create jucarii pentru copilul dumneavoastra mai jos o sa gasiti descrierea la tot ceea ce aveti nevoie ca sa incepeti sa crosetati.

  1. Crosete. Acestea pot sa fie facute din aluminiu, otel, lemn, bambus sau plastic.Se pot gasi intr-o varietate de diemensiuni pretabile pentru grosimi diferite de fire si pentru a va lasa sa lucrati ochiuri mai mici sau mai mari. Dimensiunile acestora variaza de la 0.6mm pana la 15 mm (sau chiar mai mari). Dimensiunea crochetei este data de mm de la diamentrul varfului crosetei.

 

  1. Fire. Firele speciale pentru crosetat sunt cele numite si “mercerizate”. Acestea sunt tratate pentru a imbunatati luciul si rezistenta firului. De asemenea se pot croseta jucarii cu apropae orice tip de fir: bumbac, lana, acryl, matase sau combinatie dintre acestea. In schimb va trebui sa va asigurati inainte de a incepe sa crosetati jucarii ca croseta cu care doriti sa lucrati este mai mic fata de recomandarea de pe eticheta firului cu 0.5 mm-1 mm (ex. Daca pe fir recomandarea este de croseta de 3, pentru jucarii in mod special se recomanda sa crosetam cu croseta de 2mm sau 2.5mm).

 

  1. Umplutura se poate folosi vatelina sau umplutura speciala pentru perne. Daca doriti sa realizati mai multe jucarii sau faceti deja asta pe o perioada mai mare, as recomanda umplutura Superball, aceasta este o umplutura care isi va mentine forma si este tratata in mod special sa fie hipoalergenica (mai multe despre ce umpluturi se pot utiliza voi reveni la o data ulterioara).

 

  1. Bineinteles ca vom avea nevoie de o foarfeca, de ace pentru cusut (in fucntie de grosimea firului utilizat cu gaura mare sau mai mica), marcatori de rand, ace de gamalie si bineinteles ochi de siguranta.

 

In urmatoarele articole vom discuta de tipuri de fire, tipuri de umplutura si cum sa crosetam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *